BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
 
   
 
 
Retete.uv.ro
 

Aluaturi
Aperitive cu brinza
Aperitive cu carne
Aperitive cu legume
Aperitive cu oua
Borsuri si Ciorbe
Conserve si muraturi

  Bors de spanac
Bors de sfecla
Bors de pui moldovenesc
Bors de miel
Bors cu carne de vaca
Borş moldovenesc din legume
Borş moldovenesc cu găină şi cu tăiţei
     

   
 

Borş moldovenesc din legume

 
Timp de preparare:
(complexitate medie)
Ingrediente
Pentru 6 porţii:
* 300 g castraveţi muraţi,
* 100 g ceapă,
* 100 g morcovi,
* 300 g cartofi,
* ½ ţelină,
* 1 rădăcină pătrunjel,
* 100 ml ulei,
* câteva linguri de verdeaţă tocată: mărar, leuştean şi pătrunjel,
* sare,
* borş după gust.
Mod de preparare
Zarzavatul se curăţă, se spală, se dă prin răzătoarea cu găuri mari, se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă 10-15 minute acoperit cu un capac, apoi se stinge cu 2 l de apă clocotită şi se lasă să fiarbă. Separat, se pun la fiert castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe şi tăiaţi sferturi de felii, dar când zarzavatul este fiert, se adaugă în borş. Se potriveşte de sare. Se adaugă şi borş de tărâţe, după gust, pentru a fi mai acru. La servire se presară cu verdeţuri.
<< anterioara urmatoarea >>