BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
 
   
 
 
Retete.uv.ro
 

Icre negre frantuzesti
Supa frantuzeasca
Clafoutis de cirese
Boeuf Bourguignon
Crema caramel
Boeuf mode
Cartofi frantuzesti
Oua "a la gasconne"
Rulada fina cu ness
Salata DIJON
Andive gratinate

   
     

   
 

Boeuf mode

 
Timp de preparare:
4 h (complexitate medie)
Ingrediente
1,5 kg pulpa de vaca,
100 g slanina,
1 picior de vitel,
100 g sorici,
2 kg morcovi,
3 cepe,
2 echalote (se pot inlocui cu un pumn de arpagic),
1 cana de vin alb,
1 cana de apa,
1 lingura de ulei,
sare, piper, cimbru, foaie de dafin
Mod de preparare
Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz contrar, slanina afumata se taie si se opareste.
Se leaga pulpa cu sfoara alimentara.
Se taie morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul) in rondele
Intr-o cratita de tuci se incinge uleiul, se rumeneste pulpa pe toate partile.
Se garniseste fundul cratitei cu sorici, se pune piciorul de vitel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa si echalotele (arpagicul).
Se sareaza, pipereaza, se acopera cu apa si vinul.
Se da focul la maxim pina incepe sa fiarba, dupa care se acopera si se coboara focul la minim. Se lasa sa fiarba molcom 2h 30 - 3h.
Este mult mai bun a doua zi, reincalzit sau rece.
<< anterioara urmatoarea >>