BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
 
   
 
 
Retete.uv.ro
 

Icre negre frantuzesti
Supa frantuzeasca
Clafoutis de cirese
Boeuf Bourguignon
Crema caramel
Boeuf mode
Cartofi frantuzesti
Oua "a la gasconne"
Rulada fina cu ness
Salata DIJON
Andive gratinate

   
     

   
 

Boeuf Bourguignon

 
Timp de preparare:
3 h (complexitate medie)
Ingrediente
1,250 kg pulpa de vita, 250 g costita (de preferinta neafumata, doar tinuta la saramura),
20 capatini de arpagic, 1 lingura de untura,
1 sticla de vin rosu (sec), 2 linguri de faina,
o ramurica de cimbru, o foaie de dafin, sare, piper, nucsoara
Mod de preparare
Intr-o cratita se prajeste la foc mic costita taiata in feliute si arpagicul curatat, fara a se aduga alt corp gras. Cind incep sa se rumeneasca, se scot cu spumiera. Se adauga untura. Cind se topeste, se pune carnea taiata in cuburi mari (3-4 cm) si se rumeneste la foc mic. Se presara cu faina, se amesteca pina incepe faina traga spre culoarea roscata. Se toarna vinul si se completeaza cu apa, atita doar cit sa acopere carnea. Se adauga sare si piper dupa gust si se rade un strop de nucsoara deasupra. Se adauga cimbrul si foaia de dafin. Se mareste focul la maxim, pina incepe sa clocoteasca. In acel moment se scade focul la minim, se adauga feliutele de costita, se acopera si se lasa sa fiarba incet 1h30. Se adauga arpagicul si se mai lasa 30 min.
Se serveste cu cartofi natur sau prajiti. In momentul servirii se poate presara cu patrunjel tocat fin.
<< anterioara urmatoarea >>