BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
 
   
 
 
Retete.uv.ro
 

Icre negre frantuzesti
Supa frantuzeasca
Clafoutis de cirese
Boeuf Bourguignon
Crema caramel
Boeuf mode
Cartofi frantuzesti
Oua "a la gasconne"
Rulada fina cu ness
Salata DIJON
Andive gratinate

   
     

   
 

Andive gratinate

 
Timp de preparare:
2 h (complexitate medie)
Ingrediente
10 andive, 10 felii de sunca de Praga, 50 gr schvaitzer (Emmenthal) ras. Pentru sos: 2 linguri de unt, 2 linguri de faina, 3 cani de lapte, 150 gr schvaitzer (Emmenthal) ras, sare, piper, nucsoara.

pentru andive natur:

zeama de la o lamîie
patru linguri de ulei
o lingura de sare
Mod de preparare
Se prepara andivele natur.
Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit schvaitzer ras: unt topit, faina, lapte adaugat pina la consistenta unei smintini, 150 gr schvaitzer ras.
Se ia fiecare andiva si se inveleste intr-o felie de sunca de praga. Rulourile astfel obtinute se rinduiesc într-un vas de Iena.
Se toarna sosul Mornay deasupra, se presara cu restul de schvaitzer ras si se da la cuptor fierbinte pina se rumeneste bine.
Prepararea andivelor natur se face in doua ape, ca la fasole: e arunca andivele in apa clocotita nesarata si se lasa sa fiarba 10 minute. Se strecoara bine. Se arunca din nou in alta apa clocotita la care s-a adaugat sarea, zeama de lamiie si uleiul. Se acopera si se lasa 30 de minute.
Se strecoara si se scurg bine de tot.
<< anterioara