BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
 
   
 
 
Retete.uv.ro
 

Aluaturi
Aperitive cu brinza
Aperitive cu carne
Aperitive cu legume
Aperitive cu oua
Borsuri si Ciorbe
Conserve si muraturi

  Haseu vanatoresc
Pui Sanhai
Salam unguresc
Musaca de cartofi - din MOLDOVA
Pere cu costita si sos vinegreta
Rosii umplute cu slaninuta afumata si cascaval
     

   
 

Musaca de cartofi - din MOLDOVA

 
Timp de preparare:
aprox. 60 (complexitate redusa)
Ingrediente
2kg cartofi
1kg carne tocata (poate fi de vita/porc/curcan/pui...la alegere)
1 ceapa mijlocie
1 lingurita boia de ardei dulce
sare, piper
1 ligura unt/margarina
2 linguri smantana
1 lingura ulei
100 g branza mozzarella/cascaval
Mod de preparare
1.cartofii se curta de coaja si se pun la fiertin apa cu sare, taiati in 4 , ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul/margarina, sare, piper(dupa gust).
2.Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita.
3. intr-o tava dreptunghiulara se pune un strat de cartofi piure apoi un strat de carne apoi un alt strat de cartofi piure.
Atentie!!! Tava NU SE UNGE!
Deasupre ultimului strat de cartofi se pune branza razalita si se da cuptor, flacara medie pentru cam 15 min. sau pana branza se rumeneste.
Musacaua se serveste calda cu salata de rosii, de varza sau orice alta muratura aveti prin casa.
<< anterioara urmatoarea >>