2- 3 kg.rasol de vita,din care trebuie sa rezulte aproximativ 1 kg.carne
500 gr.ficat de porc
50 gr.unt
300 gr.ceapa
2 morcovi (aproximativ 100-150 gr.)
1 legatura patrunjel verde
200 gr.pesmet
1 ou
1/2 lingurita ienibahar pisat fin
1 lingurita de cimbru
1/2 lingurita ardei iute pisat fin,sau boia de ardei iute
1 tulpina de praz
sare,piper
|
Rasolul de vita se spala in mai multe ape si se pune la fiert.Cand carnea este bine fiarta,se desprinde de pe os si se toaca impreuna cu ficatul de porc.Cel mai bine este sa se mixeze intr-un mixer,dar se poate folosi si masina de tocat carne.
Ceapa,morcovul si patrunjelul se toaca foarte fin, apoi se amesteca cu carnea,oul,pesmetul,condimentele si prazul taiat rondele.Se unge o tava cu o parte din unt.Se rastoarna compozitia in tava.Se niveleaz cu o lingura inmuiata in apa si apoi se aduaga restul de unt ,taiat cubulete.Se da la cuptor pentru 1 ora la foc moderat.Se poate servi fierbinte dar este foarte gustos servit a doua zi rece,cand se poate taia in felii subtiri. |