BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
 
   
 
 
Retete.uv.ro
 

Aluaturi
Aperitive cu brinza
Aperitive cu carne
Aperitive cu legume
Aperitive cu oua
Borsuri si Ciorbe
Conserve si muraturi

Dovlecei prajiti in sos de tomate cu usturoi
Aperitiv cu orez
Zacusca de fasole
Zacusca de patlagele verzi (gogonele)
Ciupercute cu maioneza



     

   
 
 

Zacusca de patlagele verzi (gogonele)

 
Timp de preparare:
1 ora si 1 (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg.ceapa
5 kg.patlagele verzi
2 kg.gogosari
2 kg.rosii,sau 400gr.bulion 28-30%
500 ml.ulei
sare,piper,zahar
Mod de preparare
Ceapa se taie pestisori si se innabusa in 200 ml.ulei.Se aduaga doar o lingurita de sare,daca folosim bulion.Cand ceapa a devenit translucida,se adauga rosiile sau bulionul diluat cu o cana de apa.(250 ml.)Se fierbe la foc mic pana se transforma intr-un sos .Se adauga patlagelele taiate rondele groase,restul de ulei,piperul si se presoara 2-3 linguri de zahar(in functie de gradul de coacere al patlagelelor)
Se fierbe la foc mic pana amestecul scade suficient.Nu se amesteca in vas ci.doar se misca din cand in cand vasul.Zacusca se pune apoi in borcane mici care se sterilizeaza 20 minute.Poate fi servita atat ca aperitiv cat si ca fel de mancare.Adaugata in mancarea de fasole,atunci cand aceasta este gata este excelenta,capata un gust deosebit si da mancarii un aspect vesel.
<< anterioara urmatoarea >>