BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
 
   
 
 
Retete.uv.ro
 

Aluaturi
Aperitive cu brinza
Aperitive cu carne
Aperitive cu legume
Aperitive cu oua
Borsuri si Ciorbe
Conserve si muraturi

  Strudel cu praz
Hategane cu chimen sau rozmarin
Pasca cu brinza de vaci
Saleuri (din foietaj)
Pateuri cu branza din aluat fraged
   
     

   
 

Strudel cu praz

 
Timp de preparare:
(complexitate medie)
Ingrediente
Pentru aluat: 200 g faina, 2 linguri untdelemn, sare, 1 galbenus de ou, faina pentru framantat aluatul.

Umplutura: 1 fir de praz, 100 g telemea, 1 galbenus de ou, 100 g branza de vaci, sare, piper macinat, 1/2 lingurita paprika dulce, 1/2 legatura de cimbru, 1 galbenus pentru uns, 2 linguri de lapte.
Mod de preparare
Aluatul:
Se amesteca faina, untdelemnul, sarea, galbenusul de ou si cca 100 ml de apa intr-un castron. Se bat cu mixerul sau se framanta cu mana, pana ce aluatul se desprinde de marginea vasului. Se muta aluatul pe planseta de prajituri data cu un praf de faina, si se mai framanta puternic de 2-3 ori. Se inveleste in celofan si se baga la frigider pentru o ora.


Umplutura:
Se curata prazul, se taie in ineluse subtiri si se fierbe 30 de secunde in apa sarata. Se strecoara si se lasa sa se scurga in sita. Telemeaua se taie in cubulete. Galbenusul se amesteca bine cu branza de vaci, sare, piper si paprika, se adauga si florile maruntite de cimbru, apoi se incorporeaza prazul scurs si bucatelele de telemea.
Se intinde aluatul pe planseta intr-un dreptunghi de 40/30 cm, apoi se taie in opt dreptunghiuri mai mici. Fiecare dreptunghi se intinde inca o data cu sucitorul, pentru a mai subtia aluatul, iar la mijloc se pun doua lingurite de praz.

Se impaturesc in doua, pe partea mai lunga, apoi se ruleaza. Se asaza intr-o tava asternuta cu pergament.

Se amesteca galbenusul de ou cu laptele si se ung strudelele pe deasupra. Se coc in cuptor, cu aragazul la treapta a treia, 30 de minute (pana se auresc).
<< anterioara urmatoarea >>