5-7 kg.gogosari mari, copti , rosii
1/2 l otet
2 l apa
250 g.ulei
250 g. zahar sau miere de albine
2,5 linguri sare
frunze de telina
o legatura de hrean radacina
poabe de piper
foi de dafin |
Gogosari spalati se coc pe tava , se lasa sa se raceasca intr-un vas acoperit cu capac si presarati cu sare . Dupa ce se racesc se curata de coaja si cotore, seminte.
Se dau prin masina de tocat.
Se face o marinata din apa, otet , zahar, ulei , sare, piper si dafin..
Dupa ce clocoteste se toarna pasta de gogosari, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se pune pasta astfel obtinita in borcane, se acopera cu frunze de telina, radacina de hrean.Borcanele astfel obtinute se sterilizeaza si se depoziteaza la loc racoros in camara. Se serveste pasta ca adaos la diferite preparate si sosuri sau cel mai bine drept garnitura la friptura. |